Tuesday, October 23, 2012

Fucking Good Evening with Tom Hodgkinson in WORM

Kapitalistisch Realisme: Anarchy in the UK
2 November 20.30h in WORM
3 avonden rondom Fucking Good Art –The Countryside Issue
Over de utopisten, de escapisten, de anarchisten, de idealisten en de pragmatici die uit de slipstream en de mainstream vertrokken, weg uit de stad en ‘back to the land’, om daar zelf iets van de grond te trekken.Summery ENG:
Fucking Good Evening with Tom Hodgkinson in WORM
Lecture + performing Anarchy in the UK on ukulele
The lecture will be held in English!

Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71 Rotterdam
Datum: Vrijdag 2 november
Zaal open: 20.00h
Start: Lezing begint om 20.30h

Fucking Good Art en WORM organiseren in het kader van de serie Kapitalistisch Realisme drie avonden rondom The Countryside Issue van FGA. The Countryside Issue is een serie kleine monografische verkenning van hedendaagse kunst in ‘de periferie’. Na twee jaar zullen die issues samen gebonden worden.

Quote
“The Western world has allowed freedom, merriment and responsability to be taken from it, from ourselves, and substituted with greed, competition, lonely striving, greyness, debts, McDonalds and GlaxoSmithKline.” TH

Avond #1) Tom Hodgkinson – How to be Free / Anarchy in the UK

Voor deze eerste avond is de Engelse schrijver en journalist Tom Hodgkinson (1968) uitgenodigd. Hij is de oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift The Idler, een jaarlijkse periodiek dat campagne voert tegen het arbeidsethos, en auteur van How to be Free. Op zoek naar een goedkoper leven verhuisde Hodginson van London naar het platteland van Devon.  Over die transitie van stadsbewoners naar de praktijk van een gemengd familiebedrijf schreef hij dit handboek met korte hoofdstukken getiteld “Banish anxiety”, “Abolish Resentment”, “Stop Consuming”, “Start Producing”, Quit “Moaning”, Bake your own bread, “Make Music”, “Stop competing” en “Escape Dept”. Tegelijkertijd is het boek een uitgebreide ideeengeschiedenis over politieke en filosofische achtergronden van het denken over vrijheid en anarchisme.

WORM is een instituut voor avantgardistische recreatie, bestaande uit een kunstenaarscollectief, een podium met winkel en een Parallelle Universiteit.
Fucking Good Art is een magazine voor niet-academisch artistiek onderzoek opgericht in 2003 door de kunstenaars Rob Hamelijnck en Nienke Terpsma.

www.worm.org
www.fuckinggoodart.nl